Dziewięcioosobowy „Team Chorzele” reprezentowany przez uczniów II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką pana Patryka Szwejkowskiego uczestniczył w warsztatach kulinarnych w profesjonalnym studium gastronomicznym Cook Story by Samsung w Warszawie.
Warsztaty były kolejnym etapem konkursu „Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu” Tematem przewodnim było mięso wołowe oraz indycze. Całe przedsięwzięcie odbywało się pod czujnym okiem szefa kuchni oraz technologa do spraw zarządzania produkcją w przemyśle mięsnym Uczniowie mieli możliwość zapoznania się z procesem technologicznym produkcji potraw jak również poszerzali swoją edukację na temat jednego z najważniejszych sektorów polskiej gospodarki jakim jest przemysł mięsny.
Głównym założeniem warsztatów kulinarnych było edukowanie i budowanie świadomości młodych ludzi z zakresu tradycji i dorobku polskiej branży mięsnej oraz informowanie o przebiegu procesu produkcji zwierzęcej i przetwórstwa mięsnego a także zaprezentowanie etapów tej produkcji na przykładzie mięsa wołowego i indyczego.
Warsztaty kulinarne to wspaniałe doświadczenie , które uczy nowych umiejętności oraz szlifuje te które już są posiadane. Uczniowie mieli możliwość nie tylko edukować się w sposób inny niż w szkole. Ale również przeżyć wspaniałą przygodę gotowania.
Uczestnictwo w tym wydarzeniu zainspirowało uczestników projektu, a zdobyta wiedza będzie wykorzystana w kolejnym etapie akademii jakim jest opracowanie projektu kampanii reklamowej promującej pracę w polskim przemyśle mięsnym.
Powodzenia!!!
>>> galeria